Feedback

Michiel Riedijk

01-01-1964

Michiel Riedijk (1964) maakt deel uit van Neutelings Riedijk Architecten. Het bureau ontwerpt monumentale, sculpurale gebouwen met een vaak opvallende 'bekleding'.

Michel Riedijk studeerde tussen 1983 en 1989 aan de Technische Universiteit Delft. Vanaf 1992 vormde hij een partnerschap met Willem Jan Neutelings.

De gebouwen die Neutelings en Riedijk ontwerpen bestaan uit een bewerking van simpele geometrische vormen. De gebouwen lijken op sculpturen, vaak met opvallende overstekken. Om tot de uiteindelijke vorm te komen maken ze soms meer dan honderd maquettes. Daarna ontwerpen ze een 'huid' voor het gebouw. Opmerkelijk zijn de opschriften op gevels of letters die functioneren als kolommen (Veenman Drukkers en Universiteitsgebouw de Minnaert). Het boek "Aan het werk. Neutelings Riedijk Architecten" uit 2004 omschrijft de ontwerpmethodiek van het bureau.

Hoewel het bureau meedoet aan een groot aantal internationale prijsvragen, realiseert het tot op heden vooral gebouwen in Nederland en Vlaanderen. Riedijk doceert aan de Technische Universiteiten Delft en Eindhoven, en aan architectuuropleidingen in Rotterdam, Maastricht en Amsterdam. In 2002 bekleedt hij een leerstoel aan de RWTH in Aken. In 2010 won Neutelings Riedijk Architecten de BNA Kubus voor het gehele oeuvre.

Bron: oa. Architectuur.org

Comments

No comments on this designer yet.

Search