Feedback

Asymptote

Hani Rashid en Lise Anne Couture richten Asymptote in 1987 op in New York. Het bureau verwerft een belangrijke plaats in de architectuurwereld vanwege het onderzoek naar de grenzen van de discipline waarin ze werken, en naar de mogelijkheden van nieuwe technologieën.

In de visie van Rashid en Couture bestaat architectuur niet alleen uit gebouwen en ontwerpen voor gebouwen, maar heeft het een veel ruimere definitie. Ze beschouwen architectuur als een proces waarin visie wordt vertaald in vloeiende, bijna niet-substantiële vormen. Asymptote is vooral geïnteresseerd in het concept van architectuur, en niet zozeer in de fysieke aspecten ervan. Gebouwen moeten niet als fysieke objecten worden beschouwd, maar veel meer als beelden, vormen en lijnen die voor een veranderlijke compositie zorgen.

Asymptote pleit voor architectuur als 'instabiel medium'. De rol van de architect is net zo fluide geworden als architectuur zelf: steeds minder bezig met het realiseren van tastbare gebouwen, en steeds meer met (virtuele) concepten en onderzoek.
Asymptote bouwt onder meer het Haarlemmermeerpaviljoen voor de Floriade, ontwerpt een virtueel museum voor digitale kunst in opdracht van het Guggenheim-museum in New York, en een kantoormeubelsysteem voor de firma Knoll.
 

Comments

No comments on this designer yet.

Search